VRAAG & ANTWOORD

Heeft u een rijbewijs nodig?

Voor het rijden op een E-Chopper dient u in het bezit te zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. Daarnaast dient de berijder minimaal 16 jaar te zijn.

Hoeveel personen mogen er op een E-Chopper?
Een E-Chopper is een eenpersoonsvoertuig. Echter hebben een aantal E-Choppers met extra zitje, deze zijn bedoeld voor kinderen waarbij we uitgaan van een maximaal gewicht per E-Chopper van 120 kg.

Waar moet ik rijden? 
Een E-Chopper gaat niet harder van 25 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de E-Chopper mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad. 

Kan de E-Chopper omslaan?
Elk voertuig kan in principe omvallen of omslaan. Door het zeer lage zwaartepunt en de grote bandbreedte is de E-Chopper een stabiel voertuig. Iedereen die omslaat en daardoor schade aan het voertuig toebrengt is hiervoor zelfverantwoordelijk en moet deze schade zelf vergoeden.

Wat is de maximum snelheid van een E-Chopper?
Een E-Chopper gaat niet harder van 25 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de E-Chopper mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad.

Heeft de E-Chopper opbergruimte?
De E-Chopper heeft geen opbergruimte. U kunt ervoor kiezen om een rugzak om te doen met daarin de benodigde spullen. Bagage kan ook gratis en veilig in bewaring worden gegeven bij het vertrekpunt.

Moet ik een helm op wanneer ik op een E-Chopper rijd?
Met ingang van 1 januari 2023 is het dragen van een goedgekeurde brom/motorfietshelm of een goedgekeurde speed-pedelec-helm op een E-Chopper overal in Nederland wettelijk verplicht en kunt u een boete van € 100 krijgen bij het niet dragen van een helm. Bij de Heere van Meijel hebben we helmen beschikbaar.
.

Welke verkeersregels gelden er voor E-Choppers?
Voor E-Chopper gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo dient men van het fietspad gebruik maken als dat er is; en mag men niet op de stoep rijden. Ook bellen en naast elkaar rijden is verboden.

Bent u verzekerd? 
De E-Chopper is tijdens de tocht WA-verzekerd. Schade aan de E-Chopper komen in geval van schade voor uw eigen rekening en vallen dus onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.

Hoever kan ik met een volle accu rijden?
De E-Chopper wordt altijd meegegeven met een volle accu. Een volle accu is voldoende om circa 40 km te rijden. Wanneer u terugkeert, wordt de accu weer opnieuw opgeladen.

Bent u verzekerd?

De E-Chopper is tijdens de tocht WA-verzekerd + ongevallen inzittenden verzekerd. In geval van schade aan de E-Chopper komen de voorvloeiende kosten voor uw eigen rekening en vallen dus onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.

Is het mogelijk vooraf of na afloop te lunchen/dineren?

Ja, dit is mogelijk. 'De Heere van Meijel' selecteerde speciale lunch- en dinerarrangementen om u te kunnen verwennen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Eten' op deze website.

Is het mogelijk een E-Chopper vanaf een andere locatie te laten rijden?
Dit is helaas niet mogelijk. De verzekering verbiedt dergelijke constructies.

Kan ik ook met meer dan 20 personen terecht?
Ben je met meer dan 20 personen dan bieden wij ook diverse mogelijkheden; Dit in combinatie met een ander voertuig uit ons assortiment of middels een combinatie-arrangement met onze regionale collega's. Bij specifieke wensen of naar gelang het budget en tijd kunnen wij een dagje uit op maat samenstellen. In combinatie met onze collegabedrijven zijn de mogelijkheden zeer divers. Neem contact met ons op voor de exacte mogelijkheden.

Zijn er in de nabijheid ook overnachtingsmogelijkheden?
Meijel en omgeving bieden een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Van groepsaccommodaties tot hotel, van camping tot bed & breakfast. De regio heeft het allemaal. Indien gewenst geven wij u graag enkele suggesties.

Is het mogelijk een eigen route te rijden?
Het is helaas niet mogelijk om een eigen route te rijden. Door met een vaste route te werken, kunnen wij optimale service en technische ondersteuning bieden. In geval van een storing, kunnen wij altijd een gepaste en snelle oplossing garanderen. Uiteraard hebben wij de mooiste route voor u uitgezet.

Op welke manieren kan de borg worden voldaan?
De borg kan op de volgende wijze worden voldaan:
- contant, waarbij u het geld na afloop weer contant terug krijgt. 
- per pin, waarbij u het geld na afloop contant terug krijgt.
- per pin, waarbij wij het geld na afloop overmaken naar een door u aangegeven rekening.

Is er een kledingadvies voor het rijden van een E-Chopper?
- Geen nette kleding/schoenen i.v.m. mogelijk opspattende modder/stof!
- Fleecevest/jas
- Handschoenen en sjaal voor het najaar
- Regenkleding voor regenachtige dagen
- Zonnebril (vliegjes in de ogen)
Tip: kledingadvies doorgeven aan alle deelnemers! 

Waar kan ik parkeren?

Er zijn uiteraard ook plekken op de Dorpsstraat en het Pater Willemsplantsoen zelf; echter willen we hier ook een stukje gastvrijheid bewaken voor de bezoekers van onze collega-middenstanders. Hopende op uw begrip en alvast dank voor uw medewerking.

  • Parkeerplaats aan de Kurversweg (ca. 30 plekken) – TomTom ‘Meijel, Kurversweg 3
  • Parkeerplaats Tomveld Meijel (ca. 45 plekken) – TomTom ‘Meijel, Tomveld

Wij vragen u vriendelijk om te parkeren op de hieronder voorgestelde plaatsen. Het verzoek om deze informatie ook met uw gasten te delen.

Teamuitstapje.nl - portal voor de leukste uitjes

Onze e-chopper toertocht wordt ook aangeboden via Teamuitstapje.nl. Een portal voor een teamuitje, bedrijfsuitje of familiedag.


Vind passende invulling voor jouw groepsuitje middels onze handige zoekfilters. Tussen ons grote aanbod, vind je altijd wel iets wat je collega's, vrienden of familie leuk vinden. Onze andere activiteiten van De Heere van Meijel zijn hier ook te vinden.


Ben je nog op zoek naar een leuk uitje buiten het Peelgebied? Op Teamuitstapje staan groepsuitjes in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of iets op jouw eigen locatie.